Ami nem látható/보이지 않아/Always I Am
Ez a film 2023 áprilisában került a koreai mozikba. A popzene kedvelői és a főszereplő rajongói között volt
talán a legnépszerűbb, ugyanakkor azt gondolom, másoknak is értékes lehet.
A film az énekes-dalszerző Kevin múltbeli kapcsolataihoz kötődő emberek történeteit boncolgatja
lazán kapcsolódó formában, miközben Kevin egy mélyponton megy keresztül.
A cselekmény középpontjában Kevin áll, de megjelennek a körülötte lévő emberek történetei is,
bemutatva az ő életükben tapasztalt nehéz helyzetekből kilábalás folyamatát.
Véres akciók vagy lélegzetelállító üldözések helyett gyönyörű tájakat, valamint szeretetteljes és figyelmes emberek kis történeteit láthatjuk, melyek arra a folyamatra világítanak rá, ahogyan le lehet győzni
az életben a mindenki által elszenvedett fájdalmat, majd megtalálni a bátorságot az élet továbbviteléhez.
A továbbiakat és a filmet el lehet érni innen
Kedves Dorina!
Köszönettel
vittem a fordítást, és mivel a film is rendelkezésre állt, meg is néztem.
Először nem igazán tudtam követni, mi mért van, nem értettem mire valóak voltak a történetek.
De mivel mindegyikben megjelent az énekes Kevin, aki 2, 3, 5 évvel korábbi történetek egyik szereplője volt, lassan világossá vált, hogy azok a sztorik valami módon befolyásolták az életét. Az emlékek, a vidéki emberek közvetlensége, a csodálatos táj, és a balesetben elhunyt énekes barát nagymamájának odaadó szeretete, inspirálja évekkel később, hogy a kiégés széléről újra fel tudjon állni.
Az a rész meg is ríkatott, amikor a nagyi, aki már olyan régen nem látta az unokáját, nem veszi észre, hogy Kevin nem az unoka. Persze nem vagyok benne biztos, hogy nem vette észre, csak a gyászát próbálta enyhíteni. Nem tudom.
Gondolatébresztő alkotás, szép emberi érzéseket közvetít.
Ui:A virág mező csodálatos, ha jól láttam Cinnia azaz tortavirág volt ezer számra.
Köszönettel
Először nem igazán tudtam követni, mi mért van, nem értettem mire valóak voltak a történetek.
De mivel mindegyikben megjelent az énekes Kevin, aki 2, 3, 5 évvel korábbi történetek egyik szereplője volt, lassan világossá vált, hogy azok a sztorik valami módon befolyásolták az életét. Az emlékek, a vidéki emberek közvetlensége, a csodálatos táj, és a balesetben elhunyt énekes barát nagymamájának odaadó szeretete, inspirálja évekkel később, hogy a kiégés széléről újra fel tudjon állni.
Az a rész meg is ríkatott, amikor a nagyi, aki már olyan régen nem látta az unokáját, nem veszi észre, hogy Kevin nem az unoka. Persze nem vagyok benne biztos, hogy nem vette észre, csak a gyászát próbálta enyhíteni. Nem tudom.
Gondolatébresztő alkotás, szép emberi érzéseket közvetít.
Ui:A virág mező csodálatos, ha jól láttam Cinnia azaz tortavirág volt ezer számra.
Befejezett sorozataim: Family's Honor/Glory of the Family,
Endless Love(2014), Beautiful Days(2001), Comrades(2010)/Legend of the Patriots, Handsome Guy and Jung Eum/The Undateables, My Golden Life, Kang Goo's Story, 12 Years Promise/Wild Chives and Soy Bean Soup: 12 Years Reunion, Truth/Honesty(2000), Wedding(2005), Mr. Duke
Filmfordításom: Oh! My Gran(2020)
Folyamatban: First Love(1996)

Endless Love(2014), Beautiful Days(2001), Comrades(2010)/Legend of the Patriots, Handsome Guy and Jung Eum/The Undateables, My Golden Life, Kang Goo's Story, 12 Years Promise/Wild Chives and Soy Bean Soup: 12 Years Reunion, Truth/Honesty(2000), Wedding(2005), Mr. Duke
Filmfordításom: Oh! My Gran(2020)
Folyamatban: First Love(1996)