werzsi írta: ↑2022.05.23. 15:12
Kedves Lintka!
Megnéztem a filmet. Örvendek, hogy lefordítottad, amit hálásan köszönök. Érdekfeszítő, és főleg változatos érzelmeket kiváltó film. A női főszereplő karaktere hol meghatott lelki jósága miatt, hol mérgelődtem hiszékenysége, naívsága miatt, és izgultam érte, hogy sorsa váljon jobbá. A másik női karakterre, a gazdag lányra dühös voltam gonoszsága, és óriási önzősége miatt. E tulajdonságai miatt nem hihető számomra a nagy szerelme. A fiú iránti érzését csak az önzés és a birtoklásvágy diktálja, nem törődve annak érzelmeivel. Érdekes, és visszataszító a gazdag családokban a gyermekükkel való bánásmód. A szülők úgy kezelik a fiúkat, mint egy tárgyat, akinek nem számít a véleménye, az érzelmei. Ilyen szokással más filmekben is találkoztunk. Ilyen a társadalmi szokás Koreában, de egész Ázsiában.
A film befejezésével kettős érzésem van. A sokat szenvedett pozitív hősök a film végére elégtételt kapnak. győz a szerelem. Valamint a bűnösök elnyerik a büntetésüket. De nem tudtam elhinni a negatív szerepló pár mélységes bűnbánatát, ami miatt még az életüket is eldobták. Jobban fogadtam volna, ha elbujdosnak Alaszkába, vagy Dél-Afrikába.
A színészek játéka tetszett. Choi Ji Woo és Ryu Shi Won jó ismerőseink esetleg kedvenceink. Park Sun Young nekem új arc volt, és nagyon tetszett.
A szép, szabatos fordításod nagyban hozzájárult a film élvezetéhez. Most pihend ki magad, de várom a következőt.
Kedves Werzsi!
Nagyon szívesen a fordítást.

Örömömre szolgál, hogy alkalmasnak találtad megnézésre.
Érdekfeszítő, és főleg változatos érzelmeket kiváltó film
Igen, nem lehet azt mondani, hogy egy síkon mozgott a történet. A fiatalok meghitt együttléte, a boldog, felhőtlen szórakozásuk jó érzéseket keltett bennem. Igaz, volt ami megjátszás volt, de a polgárőr fiú jól adta elő a szerelmes udvarlót. Meglepett a csalárdsága.
A képviselő lánya Shin Hee a megfelelési kényszer és az önzősége áldozata lett. Olyan lány, akinek nem kellett semmiről lemondania, mert jómódú a családja. Ugyanakkor társadalmi rangjához méltóan kellett volna teljesítenie az iskolában, amihez nem volt tehetsége.
A kisebb megtévesztésekben és csalásokban az anyukája partner volt, mert szeretett volna dicsekedni a lányával a felsőbb körökben.
Shin Hee nem válogatott az eszközökben, hogy megszerezze a jóképű, okos, intelligens, kedves, aranyos Hyon Woo-t, aki mellesleg gazdag is volt. Igaz jó pontokat is akart szerezni nála, ezért pályázott az "Egyetem Arca" címre, amit sikerült megszereznie. Ezzel elindult a médiában a karrierje. Apja is megenyhült irányában, hiszen a kampányban segítségére lehetett. De amikor valaki nem tud kompromisszumot kötni önmagával, amikor a birtoklási vágy nem hagyja nyugodni, amikor a hazugságokat már nem lehet eltitkolni, jön az összeomlás. Bűntudat is volt abban, hogy úgy döntött, ahogy, de inkább a mélyről kezdéstől való félelem motiválta az öngyilkosságra.
A sofőr lánya Ja Young egy jó eszű, szorgalmas leányzó, aki szerető családi légkörben nevelkedik. Nem nagyravágyó, de szeretne tudásával és szorgalmával felemelkedni. Ahogy mondta, a sötét pincelakás helyett napfényes lakásra vágyik, de a saját erejéből
szeretné ezt a vágyát kielégíteni. Mivel alulról jött, nem ment volna könnyen, de szerencse is kell a boldoguláshoz. Neki szerencséje volt, hogy Hyon Woo megkedvelte. Természetes, hogy a fiú gazdag szülei nem örvendenek, hogy fiuk egy átlagos családi hátterű leányzót választott, és az anya ellenáll, amíg ki nem derül az igazság Shin Hee-ről.
A polgárőr férfi szerepe nem semmi. Ő is alulról jött, de egyszerre akart gazdag lenni, és ezért ő nem válogatott az eszközökben.
Amit kapott, megérdemelte. A kapzsiságáért nagy árat fizetett.
Van egy-két tanulsága ennek a történetnek. Nekem nagyon tetszett, és még mindig hatása alatt vagyok.
Az új színész arcok nekem is kedvemre voltak, de legfőképpen kedvenceimet Choi Ji Woo-t és Ryu Shi Won-t imádtam.
A szép, szabatos fordításod nagyban hozzájárult a film élvezetéhez
Nagyon örülök az értékelésnek, és köszönöm.
Most pihend ki magad, de várom a következőt.
Rengeteg dolgom van, néhány hónapig nem tudok időt szakítani fordításra.
Minden jót kívánva elköszönök.
Szeretettel üdvözöllek: lintka