Oldal: 4 / 7
Re: Jakiszóba, azaz pirított tészta
Elküldve: 2014.04.13. 10:16
Szerző: UsagiYojimbo
bekka írta:Usagi, ezt megvettem a te isnpirációdra, és valami eszméletlen finom,instantban még nem ettem ilyen jó ízű tésztát. 
Bár ezeket valószínűleg Kecskeméten gyártják, azért a Nissin a világ legnagyobb instanttészta-gyártója...
Re: Jakiszóba, azaz pirított tészta
Elküldve: 2014.04.13. 10:57
Szerző: bekka
UsagiYojimbo írta:
Bár ezeket valószínűleg Kecskeméten gyártják, azért a Nissin a világ legnagyobb instanttészta-gyártója...
Igen, ott, de ahogy néztem Japán licensz (vagy mi) alapján. Ajánlj még ha tudsz valami jót!
Re: Jakiszóba, azaz pirított tészta
Elküldve: 2014.04.13. 14:57
Szerző: UsagiYojimbo
bekka írta:UsagiYojimbo írta:Bár ezeket valószínűleg Kecskeméten gyártják, azért a Nissin a világ legnagyobb instanttészta-gyártója...
Igen, ott, de ahogy néztem Japán licensz (vagy mi) alapján. Ajánlj még ha tudsz valami jót!
Mire gondolsz, ilyen instant "készételre?" Hmmm, ugyanennek van csilis verziója is...
A
Nissin mindig jó, legyen akár olaszos paradicsomos tészta...
Szójaszószból a
Kikkoman az egyik legjobb, de ha megnézed a többi szószaikat is, azokkal se járhatsz rosszul...
Amúgy ebben a topikban, meg a
The Ramen Girl feliratos topikban is van szó ételekről, főzésről...
Szerkesztve:
A kedvenc receptem:
Egy tál főtt rizsre ráütsz egy tojást, és teszel rá 3 csepp (nem több!) szójaszószt. Mindezt jól összekevered, és kész is...
Re: Főzőcske
Elküldve: 2014.04.16. 18:42
Szerző: bekka
Usagi: a tojás nyersen marad rajta vagy utána sütni kell?
Re: Jakiszóba, azaz pirított tészta
Elküldve: 2014.04.16. 20:29
Szerző: UsagiYojimbo
UsagiYojimbo írta:bekka írta:Ajánlj még ha tudsz valami jót![/color]
Hmmm, ugyanennek van csilis verziója is...
Sőt, van Teriyaki verziója is, gondolom az csak a szószban/fűszerekben tér el...
Re: Főzőcske
Elküldve: 2014.04.16. 20:30
Szerző: UsagiYojimbo
bekka írta:Usagi: a tojás nyersen marad rajta vagy utána sütni kell?
Nyers.
Izé, ilyen kis rizses-tálra gondoltam, nem valami nagyra...
Re: Jakiszóba, azaz pirított tészta
Elküldve: 2014.04.17. 06:22
Szerző: bekka
UsagiYojimbo írta:UsagiYojimbo írta:bekka írta:Ajánlj még ha tudsz valami jót![/color]
Hmmm, ugyanennek van csilis verziója is...
Sőt, van Teriyaki verziója is, gondolom az csak a szószban/fűszerekben tér el...
A csiliset már megkóstoltam, sőt kóstoltuk, mert ez fertőző, a teriyakit nem, mert nem tudom az mit rejthet.

Re: Jakiszóba, azaz pirított tészta
Elküldve: 2014.04.17. 17:38
Szerző: UsagiYojimbo
bekka írta:A csiliset már megkóstoltam, sőt kóstoltuk, mert ez fertőző, a teriyakit nem, mert nem tudom az mit rejthet.

A teriyaki elvileg grillt jelent: szósszal bekent, majd vaslapon megsütött hús. (leegyszerűsítve)
A teriyaki páchoz ezt írja az egyik szakácskönyvem:
50 ml szaké, 100 ml mirin, 100 ml shoyu, 1 ek cukor. Ebben kell a halat/húst 60 percig pácolni, majd a grillezés során ezzel kell locsolni...
A másik szakácskönyvben több dolog is van, ez itt a szósz:
1 tk cukor, 1,5 ek szójaszósz, 2 ek mirin
Re: Jakiszóba, azaz pirított tészta
Elküldve: 2014.04.18. 23:18
Szerző: UsagiYojimbo
UsagiYojimbo írta:2 ek mirin
A mirin (leegyszerűsítve) édes főzőszaké.
Re: Főzőcske
Elküldve: 2014.04.21. 16:59
Szerző: Unni2011
Már beszereztem ám én is mind a kétféle yakisōbát, azaz a sült/pirított tésztát, hogy kipróbálhassuk.

Kíváncsi leszek...olyankor tervezem megcsinálni, amikor majd éhesebbek leszünk, mert az újdonságokat a gyerekeknél is olyankor célszerű bevezetni.
