Oldal: 3 / 7
Re: Főzőcske
Elküldve: 2014.04.09. 22:20
Szerző: Unni2011
UsagiYojimbo írta:Megnéztem a rámenétterem honlapján az étlapot, és nem túl biztató, hogy minden először kínaiul van, aztán magyarul, aztán angolul, és csak utoljára japánul...

Ezt a Momotaro étteremhez írtad? Hát, igen az kínai... akkor voltam másodszor kínaiban és azóta sem, de egyébként nagyon ízlett.
Re: Főzőcske
Elküldve: 2014.04.10. 04:37
Szerző: UsagiYojimbo
Dijus~admin írta:Ismertek olcsó és finom sütemény receptet?

Írok két japán édességet, bár nem kimondottan sütemények, amiket a Curtural Trilogy-ban (magyarul
Korea, Kína és Japán kultúrájának története címen futott) láttam, a 9. részben (
Utcai ételek, ebben szerepel az okonomiyaki is):
- Ringoame:
Piros színű, fahéjas cukorszirupban megforgatsz egy pálcára/nyársra felszúrt almát.
- Tamasen:
Egy ostyaszerű lapot karamelles szósszal bekennek, arra pörkölt mogyoródarabok kerülnek, azután egy szív alakú formában sütött tükörtojás, és végül majonéz.
Szerkesztve:És két youtube video:
Tofus sajtos jégkrémtorta készítés, recepttel (japánul):
Az az egyik jelenet, a korábban már emlegetett
Tampopo c. filmből, ami miatt 18-as karikát kapna nálunk:
Rámen
Elküldve: 2014.04.10. 21:06
Szerző: UsagiYojimbo
Re: Főzőcske
Elküldve: 2014.04.10. 21:56
Szerző: Unni2011
Köszi, nagyon guszta és tartalmas leves.

Lementettem, egyszer megfőzöm.
Re: Főzőcske
Elküldve: 2014.04.10. 22:49
Szerző: UsagiYojimbo
Unni2011 írta:Köszi, nagyon guszta és tartalmas leves.

Lementettem, egyszer megfőzöm.
Egy kis kínait?
http://www.nosalty.hu/recept/kinai-szezammagos-csirke
Re: Főzőcske
Elküldve: 2014.04.11. 18:01
Szerző: Unni2011
Igazándiból a magyaros ízeket szeretem, de ez sem lehet rossz. A mézes páccal is akkor találkoztam először, amikor az unokaöcsém készítette elő a grillezéshez a húsokat. Meg kell, hogy mondjam, kellemes meglepetést okozott az így készült grillek ízvilága.

Ezt a kínai receptet azért lementettem, köszi!

A fiam szeret a kíniban enni, én bevallom, kicsit idegenkedem tőle.

Ha én készítem, akkor viszont biztos lehetek az alapanyagokban, és nem kell attól tartanom, hogy netán kutyát, macskát vagy fecskét eszem. Persze, lehet, hogy ez csak előítélet a részemről.

Re: Főzőcske
Elküldve: 2014.04.11. 19:36
Szerző: UsagiYojimbo
Unni2011 írta:Igazándiból a magyaros ízeket szeretem, de ez sem lehet rossz. A mézes páccal is akkor találkoztam először, amikor az unokaöcsém készítette elő a grillezéshez a húsokat. Meg kell, hogy mondjam, kellemes meglepetést okozott az így készült grillek ízvilága.

Ezt a kínai receptet azért lementettem, köszi!

A fiam szeret a kíniban enni, én bevallom, kicsit idegenkedem tőle.

Ha én készítem, akkor viszont biztos lehetek az alapanyagokban, és nem kell attól tartanom, hogy netán kutyát, macskát vagy fecskét eszem. Persze, lehet, hogy ez csak előítélet a részemről.

Ha megnézed a szerveremen a /Korea/TV/CuturalTrilogy mappában az utcai ételek epizódot, abban szerepel egy olyan mondás, hogy "ami a földön, vízben, levegőben él, az így vagy úgy de a kínaiaknál asztalra kerül"...
Re: Főzőcske
Elküldve: 2014.04.11. 21:35
Szerző: Unni2011
UsagiYojimbo írta:Unni2011 írta:Ha én készítem, akkor viszont biztos lehetek az alapanyagokban, és nem kell attól tartanom, hogy netán kutyát, macskát vagy fecskét eszem. Persze, lehet, hogy ez csak előítélet a részemről.

Ha megnézed a szerveremen a /Korea/TV/CuturalTrilogy mappában az utcai ételek epizódot, abban szerepel egy olyan mondás, hogy "ami a földön, vízben, levegőben él, az így vagy úgy de a kínaiaknál asztalra kerül"...
Hát ez az, pont ezért ódzkodom tőle.

Re: Főzőcske
Elküldve: 2014.04.11. 22:32
Szerző: UsagiYojimbo
Unni2011 írta:UsagiYojimbo írta:Unni2011 írta:Ha én készítem, akkor viszont biztos lehetek az alapanyagokban, és nem kell attól tartanom, hogy netán kutyát, macskát vagy fecskét eszem. Persze, lehet, hogy ez csak előítélet a részemről.

Ha megnézed a szerveremen a /Korea/TV/CuturalTrilogy mappában az utcai ételek epizódot, abban szerepel egy olyan mondás, hogy "ami a földön, vízben, levegőben él, az így vagy úgy de a kínaiaknál asztalra kerül"...
Hát ez az, pont ezért ódzkodom tőle.

Azért a kínai konyha nagyobb része nem olyan vészes, és eléggé hasonlít a magyar konyhához...
Re: Jakiszóba, azaz pirított tészta
Elküldve: 2014.04.13. 08:34
Szerző: bekka
UsagiYojimbo írta:Hogy egyből el is kezdjem, én mostanában többször ettem
yakisōbát, azaz sült/pirított tésztát.
Nagyobb áruházakban lehet kapni zacskós formában.
A régebbi csomagolása valami ilyesmi volt:

Az új meg ehhez hasonló:

Ezeket a képeket a gugli dobta ki...
Usagi, ezt megvettem a te isnpirációdra, és valami eszméletlen finom,instantban még nem ettem ilyen jó ízű tésztát.
Koszi a tippet! 