Az Options / Preferences ablakban a General fülön (szorry, nekem angolul van...) lehet beállítani a frissítéseket, és azt is, hogy bétára is frissítsen:Unni2011 írta:Egy-két dolgot még jobban át kell néznem, van ami azért nekem "kínai".![]()
Az u-kliensnél, /ciki, de a mikro jelet sem találom/ akkor a "nem bétákat" keressem, bár gőzöm sincs, hogy mit jelent. Egyébként az én régi kliensem, szerintem nem frissíti magát... legalábbis erre utaló jel nincs. /A fiam pikk-pakk egyet letöltött 2 éve, aztán elviharzott, mint aki jól végezte a dolgát, ezért valószínű én meg, nem jelölhettem be./
- Lásd a megjelölt opciókat az alábbi képen | +
A Help menüben van egy Check for Updates menüpont, ezt elindítva megmondja, a legfrissebb verziót, és a letöltését is felajánlja. Ha már a legújabb van, akkor nyilván nem...Unni2011 írta:A számozásuk érdekes-e? Melyik lenne a legújabb? Keresgéltem az ingyenesek között, de nem tudom melyiket lenne érdemes letölteni a magyar nyelvűek közül.
Nem, nem okoz gondot. Nálam a szerveren lévő rtorrent ment párhuzamosan az asztali gépen futó microTorrenttel...Unni2011 írta:Ha az új gépre is letöltök egyet és kipróbálnám, hogy műxik-e, ez gondot jelenthet-e, ha párhuzamosan torrentezik mind a két gép ugyanarról az oldalról, pl AT-ről , de ez nyilván más-más videókat jelentene. Ja, és természetesen a router is közös,
Nem kell félni a Linuxtól! A mai modern disztribúciók már olyan grafikus felületekkel rendelkeznek, (ezeket a verziókat hívja a Fedora "spin"-eknek,) amelyek majdnem olyan használati "élményt" nyújtanak, mint a Window vagy a Mac. (Intuitív grafikus felületeknek nevezik.)Unni2011 írta:Köszi a LINUX tippet... ebbe később elmélyedek. /Hallottam már az itt leírtak szakzsargonját, de megragadtam ezen a szinten.
Az XP megszűnésével kapcsolatos oldalakon is olvastam róla, de nemigazán ajánlják mezei felhasználóknak, nagyobb szakértelmet igényel, hogy a különböző szoftverekkel összehozza az ember, mert állítólag mindegyikhez külön-külön igazítani kell.
Ami a szoftvereket illeti, hatalmas az eltérés a Windowshoz képest. Rengeteg program, és mindegyik más: Itt inkább a bőség zavara jellemző...
Igazából csak azt kell eldönteni, hogy a gépet mire akarod használni, és akkor lehet a feladathoz illő Linuxot keresni....