First Love(1996) 1/66

K-doramák
lintka

2025.06.27. 18:00

First Love(1996)
Dél-koreai sorozat
First love plakát.jpg
First love plakát.jpg (76.79 KiB) Megtekintve 5256 alkalommal
First love plakát.jpg
First love plakát.jpg (76.79 KiB) Megtekintve 5256 alkalommal
Eredeti cím: 첫사랑
Műfaj: családi dráma
Részek száma: 66
Sugározta: KBS2 TV csatorna
Sugárzási idő: 1996. június 7-től 1997. április 20-ig.
Vetítési idő: szombat, vasárnap
Egy epizód hossza: 60 perc
Rendező: Lee Eung Jin
Forgatókönyvíró: Jo So Hye

Szereplők:
Choi Soo Jong mint Sung Chan Hyuk
Bae Yong Joon mint Sung Chan Woo
Lee Seung Yeon mint Lee Hyo Kyung
Song Chae Hwan mint Sung Chan Ock

Son Hyun Joo mint Ju Jung Nam ( Chan Ock férje)
Choi Ji Woo mint Kang Suk Hee
Park Sang Won mint Kang Suk Jin
Lee Hye Young mint Park Shin Ja
Bae Do Hwan mint Oh Dong Pal
Jo Kyung Hwan mint Lee Jae Ha (Hyo Kyung apja)
Yoon Mi Ra mint Hyo Kyung anyja
Kim In Moon mint Sung Duk Bae (Chan Woo apja)
Jeon Yang Ja mint Chairman Jun (Suk Jin anyja)
Park Jung Soo mint Shin Ja anyja
Song Hye Kyo mint egy egyetemista

Ismertető:
Ez a dráma a 80-as években demokratizálódó Dél-Koreában játszódik. Kendőzetlenül és realisztikusan ábrázolja a társadalmi igazságtalanságokat, a szegénységet, és az esélyegyenlőség hiányát.
Két fiútestvér, Chan Hyuk(Choi Soo Jong) és Chan Woo(Bae Yong Jong) életére, valamint egy gazdag lánnyal, Hyo Kyung-nal(Lee Seung Yeon) való kapcsolatukra összpontosít a történet, gyermekkoruktól felnőttkorukig.
A két fiú és nővérük édesapjukkal Szöulból vidékre költözik, ahol az özvegy apa plakátfestőként talál munkát a helyi moziban. A fiai összebarátkoznak a mozitulajdonos lányával Hyo Kyung-nal, és érzelmeket táplálnak iránta. Első szerelmük a lány.
Hyo Kyung a művészi pályára készülő Chan Hyukba szeret bele. Kapcsolatukat számos nehézség próbára teszi az évek során, beleértve a lány apja és nagybátyja szélsőséges ellenállását is.
Chan Woo a középiskola után bekerül a jogi egyetemre. Anyagi nehézségekkel és családi problémákkal küzd. Egy gazdag egyetemista lánnyal, Kang Suk Hee-vel(Choi Ji Woo) flörtöl, de erőtlen a kapcsolatuk. Chan Woo őrlődik első szerelme, a bátyja iránti hűség és a bosszúvágy között. Feladja joghallgató karrierjét, és csatlakozik a maffia földalatti világához, hogy bosszút állhasson Hyo Kyung családján, a saját családja szenvedéséért.

A First love minden idők második legnézettebb koreai drámája. 65,8%-os volt a legnagyobb nézettsége, az átlag pedig 52,6% volt. A koreai hullám kezdetének tekintik ezt a drámát.

Videó: Felirat:
Ingyenes rajongói felirat! Csak otthoni, egyéni felhasználásra! Tilos pénzért árulni!
Nem járulok hozzá, hogy bárki is videóra égesse, valamint, hogy internetes online megosztó oldalakon közzétegye!
Csatolmányok
First.Love.E01.srt
Fordító: lintka
2025. június 27.
(40.87 KiB) Letöltve 16 alkalommal.
First.Love.E01.srt
Fordító: lintka
2025. június 27.
(40.87 KiB) Letöltve 16 alkalommal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lintka 2025.06.29. 19:05-kor.
Befejezett sorozataim: Family's Honor/Glory of the Family,
Endless Love(2014), Beautiful Days(2001), Comrades(2010)/Legend of the Patriots, Handsome Guy and Jung Eum/The Undateables, My Golden Life, Kang Goo's Story, 12 Years Promise/Wild Chives and Soy Bean Soup: 12 Years Reunion,
Truth/Honesty(2000), Wedding(2005), Mr. Duke
Filmfordításom: Oh! My Gran(2020)
Folyamatban: First Love(1996)

Kép
HaNa

2025.06.29. 11:04

Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy fordítasz. Szép napot!!
lintka

2025.06.29. 19:03

HaNa írta: 2025.06.29. 11:04 Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy fordítasz. Szép napot!!
Kedves HaNa!
Hát, csak nem tudtam lemondani arról az élményről, amit a fordítás szerez számomra.
Nagy feladat lesz ezt a hosszú sorit lefordítani, annál is inkább, mert nincs angol SRT fájl hozzá.Először le kell írnom sorról sorra a videóról az angol szöveget, időzítenem kell, és amikor elkészül egy epizód angol felirata, utána fordítom. A fordítás már nem lenne időigényes, ellenben az angol szöveg levétele nagyon hosszú időbe telik.
Nagy kihívás számomra ez a sori, de szeretem a kihívásokat. Azért is szántam rá magam a fordítására, mert a First Love(1996) nem egy tömegcikk. Biztos vagyok benne, hogy kevesen fogják megnézni, bár a színész gárda rendkívüli benne.
Elég rossz minőségű videókat tudtam letölteni kb.3 évvel ezelőtt egy direkt letöltő helyről. Meglepődve tapasztaltam, hogy most már egyáltalán nincs meg ez a sorozat direkt letöltő helyeken. Egyelőre nem teszem fel Megára a videókat, mert Amerikából várom a First Love(1996) eredeti DVD lemezeit, amelyeket megvettem.. Csak remélni tudom, hogy azok megfelelő minőségűek lesznek.
Előre kérem türelmeket, ha hosszabb lesz egy-egy rész várakozási ideje. (cheer)
Baráti üdvözletemet küldöm: lintka (wave)
Endless Love(2014), Beautiful Days(2001), Comrades(2010)/Legend of the Patriots, Handsome Guy and Jung Eum/The Undateables, My Golden Life, Kang Goo's Story, 12 Years Promise/Wild Chives and Soy Bean Soup: 12 Years Reunion,

Kép
HaNa

2025.06.29. 21:13

Kedves Lintka a Rut.ker-ről töltöttem le a videókat. Most néztem az Avitazon, csak nem tudom ott milyen minőségű videók vannak.Mit gondolsz letöltsem onnan az orosz oldalon rajta van az égetett felirat.jó nagy betűkkel, vagy várjalak meg téged, ha megkapod a vásárolt lemezt /írj, és beszállunk a költségekbe/ Mindenképpen meg fogom nézni a sorozatot, akár a rossz minőségűvel is. Nagyon örülök neked. Szép estét.
Marcsi

Tegnap, 08:22

Kedves Lintka!
Köszönöm a sorozat fordítását, én az Aviztazos videót töltöttem le a 3. évvel ezelőtti feltöltést /720p/és a feliratodat ehhez a videóhoz időzítettem hozzá. Remélem végig passzolni fog. Üdv. Marcsi
lintka

Tegnap, 11:42

HaNa írta: 2025.06.29. 21:13 Kedves Lintka a Rut.ker-ről töltöttem le a videókat. Most néztem az Avitazon, csak nem tudom ott milyen minőségű videók vannak.Mit gondolsz letöltsem onnan az orosz oldalon rajta van az égetett felirat.jó nagy betűkkel, vagy várjalak meg téged, ha megkapod a vásárolt lemezt /írj, és beszállunk a költségekbe/ Mindenképpen meg fogom nézni a sorozatot, akár a rossz minőségűvel is. Nagyon örülök neked. Szép estét.
Kedves HaNa! Most posztolt Marcsi, aki az Avistazról töltötte le a videókat. Az a baj, hogy nem használok torrentet, tehát nem tudom megnézni, hogy az milyen minőségű. Július 14. és július 25. között ígérik a lemezek megérkezését, de nem fogadok el érte semmilyen anyagi támogatást, ha megosztom Veletek.

Szép napot kívánok: lintka
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lintka 2025.06.30. 12:24-kor.

Kép
lintka

Tegnap, 11:46

Marcsi írta: Tegnap, 08:22 Kedves Lintka!
Köszönöm a sorozat fordítását, én az Aviztazos videót töltöttem le a 3. évvel ezelőtti feltöltést /720p/és a feliratodat ehhez a videóhoz időzítettem hozzá. Remélem végig passzolni fog. Üdv. Marcsi
Kedves Marcsi!
Nagyon szívesen a fordítást. :-) Az általad letöltött videókon is rajta van az angol felirat? Milyen a képminőség?
Előre is köszönöm a válaszodat. (WORSHIP)
Üdvözlettel: lintka

Kép
Válasz küldése